Kožené sedačky

Publikované: 30.05.2015, 15:37
Categórie: Informačná poradňa - nábytok a bývanie Rss feed , Nákupný poradca- Sedačky Rss feed

Investícia do koženej sedačky sa vyplatí

Prečo práve koža? Koža je symbolom elegancie a luxusu. Kožený materiál sa vyznačuje vysokou odolnosťou a pevnosťou materiálu. Ďalšou skvelou vlastnosťou je odolnosť voči ohňu. Je to skvelý materiál pre alergikov, pretože sa na nej nezdržiava prach a jednoducho sa udržuje.

Vyberte si sedačku

Pri výbere koženej sedačky klaďte dôraz na jej dizajn a pohodlie. Dôležité sú aj rozmery a farba poťahu. Nezabúdajte, že neplatíte len za kvalitu, ale aj značku. Cena koženej sedačky sa pohybuje v závislosti od jej hrúbky. Ak ste náročná na kvalitu, zabudnite na ekokožu. Je to vlastne imitácia kože, ktorá má na rozdiel od koženky lepšie vlastnosti, avšak s pravou kožou ju nemôžete porovnávať. Umelú useň tvorí 100 % polyuretán a výplň je tvorená bavlnou. Nábytok z tohto materiálu je za dostupnú cenu. Je o polovicu lacnejší, oproti pravej koži. Čo sa týka typov sedacích súprav nájdete obľúbené rohové sedačky, rôzne 3 pohovky ,2 pohovky vrátane kresla, či chaise longue a sedák. Veľmi obľúbené sú jednofarebné sedacie súpravy, zároveň však nájdeme také, ktoré sú v kombinácii spolu s drevenými, či chrómovými doplnkami.

Sedák Môže vám poslúžiť k usadeniu návštevy, člena rodiny, prípadne si naň môžete vyložiť nohy po namáhavom dni. Moderné sú sedáky v tvare veľkého štvorca, prípadne veľmi úzkeho obdĺžnika. StarostlivosťAk chcete, aby vám kožená sedačka vydržala čo najdlhšie, vyhnite sa jej umiestneniu na slnečné miesto bytu, farba by vám mohla časom vyblednúť. Taktiež ju neumiestňujte blízko radiátorov. Nepodceňujte starostlivosť o ňu! Je totiž dokázané, že ak sa budete o svoju sedačku starať pomocou špeciálnych prípravkov vydrží vám až 4 - násobne viac, ako čalúnená sedačka. Kožu by ste mali chrániť pred vlhkosťou a prachom. Pri jej čistení sa vyhnite bežným čistiacim prostriedkom. Tým si ju môžete poškodiť. Na čistenie používajte jemnú bavlnenú handričku, ktorú zľahka namočíte do vody, ktorú zriedite so špeciálnym prípravkom na kožený materiál. Ak sa vám sedačka ušpiní, hneď ju vyčistite. Pozor si dajte na kávu a alkohol, pretože môžu na sedačke zanechať škvrny. Ak sa vám stane, že sa káva, či víno na sedačku rozleje, nechajte ho vsiaknuť na hubku a následne miesto vyčistite špeciálnym prípravkom určeným na kožený materiál. Pri koži nesmiete zabudnúť ani na ochranu vzhľadu kože. V obchodoch nájdeme rôzne prípravky, od rôznych výrobcov a v rozličných cenách. Pre vyrovnanie prirodzenej straty vlhkosti používajte raz ročne špeciálne mlieko, ktorým sedačku natriete. Ak sa budete o sedačku správne starať, odvďač sa vám dlhou životnosťou.

Zvrásnenie kože na sedačke

Je to problém, s ktorým sa bežne stretávame. Veľkosť zvrásnenia kože závisí od jej kvality, sile a taktiež na použitej konštrukcií výplní. Niektoré typy sedačiek bývajú zámerne povoľované už vo výrobe, na iných sa to ukáže po určitých mesiacoch používania. Ak chcete kvalitnú sedačku, mali by ste si zvoliť takú, ktorá má kvalitné kovové pružiny v dvoch vrstvách nad sebou. Nezabúdajte ani na kvalitnú penu. Ďalším dôležitým prvkom, ktorý si treba pred kúpou všimnúť je veľkosť plochy. Čím je plocha väčšia, tým hrozí väčšie zaťaženie plochy.

Kožená sedačka v kancelárii Pri slove kancelária si mnohí z nás predstavia stoličku, stôl, prípadne hromadu papierov rozhádzaných po stole. To však zďaleka nie je všetko. Ak sa chcete v kancelárii cítiť dobre, máte k dispozícií veľký priestor a chcete viesť určité rozhovory aj v neformálnom duchu, zadovážte si do nej sedačku. Najlepšie urobíte, ak si kúpite koženú sedačku, dáte tým najavo svoje špecifické postavenie. Navyše koža v kancelárii vyzerá jedinečne. Ak si ju zadovážite do kancelárie, vyjadríte tým svoje postavenie, ako aj pracovné úspechy , pretože koža je symbolom luxusu. Takáto sedačka nám poskytne skvelú relaxáciu a uvoľnenie chrbta po namáhavom jednaní, prípadne do nej môžete usadiť klientov, či kolegov pri menej formálnom jednaní. Ako si teda vybrať vhodnú sedačku do kancelárie? Stačí sa len zamyslieť, aké máte od nej očakávania. Kožená sedačka je akousi zárukou toho, že vám vydrží dlhší čas a nebudete ju musieť po pár rokoch meniť za novú. Ak sa o ňu budete vhodne starať, vydrží vám niekoľko dlhých rokov. Pri kúpe si všímajte, či opierka chrbta a sedák nemá špeciálne prešívanie, ktoré zabráni preležaninám na koži. Okrem toho sa treba informovať, či má sedačka kvalitnú polyuretánovú výplň. Ak túžite mať kanceláriu zariadenú klasicky, ba až aristokraticky, potom nezabudnite vsadiť aj na sedačku v tomto duchu. Sedačka by mala obsahovať drevené, vyrezávané prvky. Takéto typy sedačiek nájdete v tmavších, alebo tlmených odtieňoch farby. Sú krásne robustne spracované. Ak sa chcete inšpirovať módou, práve teraz letia kožené sedačky s nízkym sedom. Majte však na pamäti, že sa z nich ťažšie vstáva. Omnoho pohodlnejšie sú vyššie typy kožených sedačiek. Väčšie pohodlie vám môžu zaistiť polohovateľné sedáky a opierky. Niektoré typy sedačiek umožňujú aj vysunutie sedáku, vďaka čomu sa sedačka zmení na posteľ, kde sa môžete na chvíľku vystrieť. Ak inklinujete k modernejším farbám, môžete si zvoliť sedačku vo výraznejších odtieňoch farieb. Zabudnite na nudnú hnedú, bielu, či čiernu farbu. Koženú sedačku si môžete kúpiť aj vo výraznom červenom odtieni. Čo sa týka tvarov, v móde sú zaguľatené sedacie súpravy. Ak sa neradi inšpirujete módnymi prvkami vsaďte na nadčasový kúsok. Sú akýmsi opakom moderných typov, avšak sú stále v obľube. Skvele zapadnú do každého interiéru. Majú jednoduché línie, miesto dreveného materiálu sa využíva kovový, ktorý je na viditeľných častiach sedačky, farby sú výrazné a tradičné.

Zdieľaj článok