Nábytok z masívu - príroda priamo v našom interiéri

Publikované: 30.05.2015, 13:03
Categórie: Informačná poradňa - nábytok a bývanie Rss feed , Nákupný poradca- Nábytok z masívu Rss feed

Nábytok z masívu - príroda priamo v našom interiéri
Mnoho z nás chce uniknúť z dnešného príliš vynoveného sveta plného jasných a strohých tvarov, chladných materiálov späť do prírody. Čoraz viac ľudí sa sťahuje do dedín, alebo aspoň v piatok vyrazí s rodinou na chalupu. Či sme na dedine, alebo chodíme relaxovať na chatu, interiér si musíte vybaviť správnym nábytkom. Čo iné, ako drevo by sa do spomínaného interiéru hodilo? Myslíme si, že práve masívne drevené materiály sú to pravé orechové v takomto type bývania. Krása prírodných materiálov nás fascinuje už od nepamäti a mať trochu prírody priamo u nás doma je snom azda každého z nás. Drevený nábytok dokáže oživiť náš byt nielen letokruhovou kresbou dreva, ale taktiež prinesie vôňu borovice, či smreku a taktiež pocit bezpečia a útulnosti priamo do našich príbytkov.
 

Kvalitne odvedená práca
Kvalitné drevo si zaslúži aj kvalitné spracovanie. Ak sa rozhodnete pre kúpu masívu, mali by ste si zvoliť taký, kde je značný podiel ručnej práce.Práve ručná práca dodá nábytku jeho originalitu a jedinečný vzhľad. Ak je nábytok celodrevený, potom si môžeme byť istý, že znesie aj vysoké zaťaženie. To obvykle býva pri nájazdoch našich detí a ich kamarátov, prípadne rôznej návštevy našich blízkych. Aký je to teda nábytok z masívu? Nábytok z masívu vás prekvapí jedinečnou vôňou dreva. Do interiéru vnesiete neuveriteľné kúzlo prírody. Nábytok je vyrábaný 100 % z masívu, má originálny dizajn a kvalitnú povrchovú úpravu pomocou prírodného vosku, ktorý zaručí príjemné, teplé a zdravé bývanie! Vybrať si môžete z rustikálneho nábytku, moderného, alebo nábytku z dubu.
 

Aký nábytok z masívu vám ponúkame?
Drevené komody - sú jedinečnou voľbou, ak si chceme rozšíriť úložný priestor v našej domácnosti. Na prvý pohľad zaujme svojim vzhľadom. Vyrába sa z borovicového dreva a môžete si ju vybrať z niekoľkých farebných odtieňov.Nájdete tu zásuvkové, či otváracie komody, ale taktiež ich vzájomnú kombináciu.
Drevené kuchynské linky - drevené kuchynské kredence, príborníky, či rôzne skrinky z borovicového dreva. Ak máte svoju predstavu, môžete ju pohľadať práve v našej ponuke. Sú jedinečnou voľbou na dediny, chalupy, či rodinné chatky. Môžete si vybrať otváracie dvierka, prípadne rôzne vitríny, kde sa drevo kombinuje so skleneným materiálom.
Nočné stolíky - nájdete ich v bukovom, či borovicovom prevedení. Práve takýto stolík vám bude počas celej noci prekrásne voňať. Nočný stolík nie je len dekoratívnym kúskom, slúži na odloženie rôznych cenností, ktoré využijete počas noci. Originálny a štýlový nočný stolík pomôže zútulniť atmosféru v miestnosti. Na každý drevený stolík patrí aj lampička. Môžete si vybrať zasúvacie poličky, prípadne otváracie, alebo len police, ktorých obsah vidíte, pretože sú otvorené.
Drevené stoly - nájdete pracovné a jedálenské stoly, ktorú sú vyrobené z borovicového dreva. Vybrať si môžeme guľaté, hranaté, či odkladacie stolíky.
Postele - práve postele z masívu sú skvelou voľbou pre našu spálňu. Vyrábajú sa z masívneho dreva, ktorý je vysokej kvality. Nájdeme tu postele z borovicového dreva. Profesionálne spracovanie tohto dreva zaručuje vysokú životnosť postele. K posteliam si môžete dokúpiť kvalitný drevený rošt, ako aj zdravotne vyhovujúci matrac - odporúča sa prírodný. Môžete si vybrať rozmer, prípadne farebné prevedenie dreva. V ponuke nájdete manželské, detské - postieľky, dvojposchodové a jednolôžkové postele.
Drevené lavice - vyrábajú sa z borovicového dreva a vyznačujú sa vysokou kvalitou. Ak si zakúpite rohovú lavicu, získate tak dostatok priestoru na sedenie pri rodinnom stole. Môžete si taktiež zvoliť lavicu, ktorá má úložný priestor, skvelo vynikne napr. v kuchyni.
Drevené stoličky - tieto stoličky sú ľahké a mimoriadne pevné. Môžete si ich zakúpiť priamo domov, alebo na chalupu. Sú veľmi obľúbené, preto ich môžete nájsť v rôznych reštauráciách, baroch, či penziónoch. Niektoré si môžete zakúpiť v kombinácii s čalúneným poťahom.
Drevené truhlice - práve vďaka tomuto kúsku, môžete získať o niečo viac úložného priestoru v detskej izbe, či spálni. Sú mimoriadne užitočné a navyše sú skvelým dekoratívnym kúskom. Môžu byť jednoduché - hladké, alebo s rôznymi výplňami. Taktiež ich nájdete v rôznych veľkostiach. Môžete si do nich uložiť všakovaké predmety. Truhlica je skvelým pomocníkom pri veľkom množstve hračiek, alebo si do nej môžete umiestniť posteľnú bielizeň.
Drevené TV stolíky - práve oni elegantne doplnia vašu obývaciu izbu. Kvalitný stolík z borovicového dreva vám umožní získať miesto pre každú veľkosť a typ televízie.
Nábytok do predsiene - stena do predsiene je skvelým doplnkom do vašej domácnosti. Každý návštevník ocení jedinečnú vôňu dreva a originálny vzhľad.
Drevené vitríny - je skvelým pomocníkom pre odkladanie rôznych cenností, či kníh. Kvalitná drevená vitrína vám umožní zvýrazniť ukryté veci.
Drevené zrkadlá - zrkadlo je neodmysliteľnou súčasťou každej dobrej spálne. Kvalitným zrkadlom v drevenom ráme získate nádherný a štýlový nábytok, ako aj pomocníka pri každodennej úprave.
Drevený botník - práve on dodá vašej predsieni elegantný vzhľad. Praktický a účelný botník vám vyrieši problém s ukladaním topánok. Vmestí sa doň niekoľko párov topánok a navyše si naň môžete aj sadnúť. Nájdeme policové, otvárateľné, ako aj vyklápacie botníky.
 
Rustikálny štýl
Stoly so šuplíkmi spolu s drevenými stoličkami, príborníky a komody so šuplíkmi, kam si naše prababky ukrývali kuchynské pomôcky, mohutné postele kde sa skvelo spalo a človek sa mohol obracať zo strany na stranu bez strachu, že konštrukcia postele príliš dlho nevydrží. Je to len malý výber toho, čo môžeme označiť za rustikálny, resp. chalupársky štýl. Nábytku v tomto štýle však máme nespočetne veľa. Nájdeme tu knižnice, TV a konferenčné stolíky, skrinky, úložný priestor na bielizeň. Z týchto kúskov jednoducho zariadite kuchyňu, spálňu, či obývačku.
 

Vsadiť na prírodné drevo, či si zvoliť farebný odtieň dreva?
Ak si zvolíme v miestnosti celodrevený nábytok, ktorý ponecháme v jeho prírodnom odtieni, vnesieme do miestnosti pocit tepla z tejto svetlej dreviny. Ak nám náhodou takýto odtieň nevyhovuje, môžete si vybrať z rôznych povrchových úprav dreviny, kde pomocou morenia získate želaný odtieň farby. Bude tak odrážať váš vkus, ako aj ostatné ladenie miestnosti.
 
Rustikálny, alebo moderný štýl?
Dreveného nábytku sa nemusíte obávať ani v tom prípade, ak máte moderné ladenie bytu. Nebojte sa experimentovať a pokojne vsaďte na jeden drevený kúsok solitárneho nábytku. Ak budeme kombinovať drevený a moderný typ nábytku, docielime správny akcent a navyše drevo zjemní chladný, moderný kus nábytku. Navyše sa budete cítiť o niečo príjemnejšie.
 
Viete, ako nábytok správne ošetrovať?
Kvalitne vyrobený nábytok sa už u výrobcu ošetruje kvalitnými voskovými nátermi, ktoré zabránia olupovaniu nábytku, praskaniu a drevo tak môže voľne dýchať. Nátery sú odolné voči vode, vlhku a bežnému opotrebovaniu. Prach navyše jednoducho zotrieme pomocou handričky so špeciálnym prípravkom na drevený povrch.
 
Vedeli ste, že...
Drevo vytvára v miestnosti zdravé prostredie? Je skvelý materiál, ktorý vo svojom okolí pohlcuje a vydáva značné množstvo vlhkosti. Drevo sa tak stáva akýmsi regulátorom správnej vlhkosti v miestnosti. Ak na ňom badáme trhliny, či zmeny je to signál toho, že vlhkosť v miestnosti je zlá, teda nie je pre nás vhodná. Drevený nábytok tak môže signalizovať, či prostredie v ktorom žijeme je pre nás zdravotne vyhovujúce.
 
Nábytok z borovice
Ak chceme hovoriť o štýlovom drevenom nábytku, práve borovicové drevo sa k takémuto prirovnáva. Prečo je tomu tak? Každé masívne drevo má svoje špecifické, niektoré dokonca exotické vlastnosti. Borovicové drevo je v podstate obyčajným kúskom dreviny. Stavali sa z neho rybárske lode, ale taktiež sa z neho vyrábal nábytok. Ľudia, ktorí sú podľa keltského horoskopu v znamení borovice, pôsobia na okolie veľmi pozitívne, vyznačujú sa húževnatosťou a sú nanajvýš spoločenský. To isté môžeme povedať o borovicovom dreve, ak mu teda pripíšeme ľudské vlastnosti. Z masívom z borovice sa jednoducho pracuje. Umožňuje nápadité a starostlivé spracovanie a má krásnu kresbu. Je to veľmi húževnaté a pružné drevo, že ani odborníci sa nezhodnú na tom, kam ho zaradiť. Nábytok z borovice s našim obydlím doslova splýva, a to aj vtedy ak sa prikloníte k avantgardnému štýlu. Povrchovo upravený hlbokým morením je teplý a hladký na dotyk.
 
Zopár drobných rád
Vŕzga vám drevená posteľ? Žiaden problém, nemusíte si platiť drahých remeselníkov, aby bola znovu, ako nová. Stačí, ak namažete parafínom spoje postele, malo by to hneď zmiznúť. Je to jednoduché, rýchle a hlavne lacné riešenie.
Ako na silne zaťažené povrchy nábytku? Ak hovoríme o povrchoch, ktoré sú najviac zaťažované, môžeme hovoriť napr. o drevených stoloch v reštauráciách. Ideálne je, ak vonkajšiu vrstvu stola pretrieme tvrdým voskovým olejom - dokonale odpudí vodu a nečistoty, ľahko sa udržiava, odolá zaťažovaniu a je nanajvýš odolný.
Čím vhodne ošetriť drevený nábytok? Na trhu existuje mnoho čistiacich prostriedkov, avšak vybrať ten správny, ktorý je navyše za rozumnú cenu nie je príliš jednoduché. Kúpte si preto špeciálne taký, ktorý je na drevený povrch, leští a obsahuje včelí vosk.

Zdieľaj článok